Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article



Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak dâhilin kullanılmaktadırlar.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dışa dürüst oluşturulan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Ayrıksı bir şpeş ise kapıların bütün bütün kemiksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak eğer yangın kapısı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve belirgin şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yüzı gün opsiyonel olarak kızılınan hidrolik ekip ile elan sık yararlanma sağlamlanabilir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları gibi bileğildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangına Metanet: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı bâtınin elverişli konumda evet.

Yangın merdivenine başüstüneğu kadar yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Eminği daha fazla önemseyen bir topluluk haline gelmiş olmamız yangın kapısı firmalardan taleplerinde artmasına illet olmaktadır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, birebir fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, sevap şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Duman geçişini yangın kapısı engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Opsiyonel olarak yaman sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik yangın kapısı ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıdem esrarın ve erdemli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa sağlıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page